Experience blog: Hotel Nassau - Room with a view and a dinner to remember

Vakantie in eigen land is nog nooit zo leuk geweest! Onze bloggers lieten zich heerlijk in de watten leggen tijdens hun verblijf bij Hotel Nassau BredaEen kamer met uitzicht op de Grote Kerk en dineren in de historische kapel... je leest er alles over in deze blog. 


Als je in Breda woont ken je ongetwijfeld Hotel Nassau Breda. Het hotel is gevestigd aan de Nieuwstraat, middenin het centrum van Breda. Bij aankomst wanen we onszelf in een sprookjesachtige setting. De gerenoveerde herenhuizen zijn sfeervol verlicht en prachtig om te zien. Bij binnenkomst worden we vriendelijk ontvangen en krijgen we onze kamer toegewezen... de "Panoramic suite"!

Vanuit deze luxe suite heb je een prachtig uitzicht over de binnenstad en de Grote Kerk van Breda! Daarnaast heeft deze ruime kamer een aparte zithoek en een zeer ruime badkamer met inloopdouche en bad. Op onze kamer worden we verwelkomt met een handgeschreven kaartje en een heerlijk pakket bestaande uit een hemels gebakje, rode en witte wijn en relax thee. 

Nadat we onze spullen hebben uitgepakt lopen we naar de historische kapel waar het diner wordt geserveerd. De kapel heeft nog veel originele elementen en is sfeervol verlicht, echt een sprookje!

We kiezen voor het 5-gangen all in chef's menu met bijpassende wijnen en starten met een glas cava en een heerlijke amuse. Ben je vegetarisch, vegan of heb je andere wensen? Dat is hier geen enkel probleem. 

De eerste gang is een makreel met sobrasada (een typisch Spaanse worst) en edamame boontjes. De vis is mooi gegaard en smelt bijna op je tong. De combinatie met de sobrasada en de edamame is verrassend en perfect in balans. 

Gang twee is buikspek met citrus en rode biet. Het vlees is super mals en licht krokant gebakken, echt heerlijk. 

Voor de derde gang krijgen we een coquille met hazelnoot en ui. Het gerecht wordt geserveerd in de schelp van de coquille, niet alleen een lust voor het oog maar ook super lekker. 

De ossenhaas met pastinaak en rode biet is de vierde gang. Aan tafel wordt de jus uitgeschonken over het vlees. Het is een mooi aards gerecht, dat goed past bij de tijd van het jaar. Het vlees is mooi rosé gegaard en lekker mals. 

We sluiten het diner af met een heerlijk chocolade dessert met de omschrijving kastanje, pure chocolade, gerookt. De verschillende texturen van de krokante koek, het ijs en de mouse maken een prachtig geheel. 

Met een voldaan gevoel lopen we door de gangen van het hotel en besluiten we nog even een kijkje te nemen bij een van de oudste elementen... een oud torentje dat helmaal in ere is gerestaureerd. 

Vanuit hier lopen we nog even langs de lobby naar de "confession booth". Een leuke manier om je aandenken op foto vast te leggen! Ook kijken we hier met verwondering naar de oude trap en de prachtige ornamenten in het hotel. Je waant jezelf echt in een sprookje bij dit bijzondere hotel. 

In ons bed praten we nog even na over deze bijzondere ervaring en vallen we in slaap in het heerlijke Swiss Sense bed. De volgende ochtend worden we wakker met  het prachtige uitzicht op de Grote Kerk en drinken we een heerlijk kopje koffie in bed. Alleen deze ervaring is het al waard om de kamer te boeken. 

Na ons koffiemomentje gaan we naar de kapel voor het ontbijt. We genieten van een uitgebreid ontbijtbuffet met keuze uit alles wat je maar kunt wensen; verse sapjes, yoghurt met granola en vers fruit, allerlei soorten brood en beleg, eitjes en ga zo maar door. 

Na dit heerlijke ontbijt pakken we onze spullen en checken we onszelf uit. Een ding is zeker, deze ervaring vergeten we nooit meer! Wil je het zelf ook ervaren? Boek dan hier je verblijf bij Hotel Nassau Breda