Foodblog: Lunch bij Barista Cafe Breda

Op de altijd bruisende en sfeervolle Grote Markt in Breda kun je sinds 2,5 jaar terecht bij Barista Cafe voor een perfect gezet kopje koffie. De vestiging in Breda is inmiddels niet meer weg te denken uit de stad, want buiten de heerlijke koffies, kun je hier ook terecht voor een goed verzorgde lunch, huisgemaakt gebak, high tea of een goede borrel! Wij werden door eigenaar Roy Mossink uitgenodigd om wat lekkernijen van de nieuwe menukaart te komen proeven, daar zeiden wij natuurlijk geen nee tegen!

WIN OP FACEBOOK & INSTAGRAM EEN volledig verzorgde lunch VOOR 2 PERSONEN BIJ barista café.

Direct bij binnenkomst komt de geur van het huisgemaakte gebak en vers afgebakken brood je tegemoet. We worden vriendelijk verwelkomt door Roy die speciaal voor ons een tafeltje aan het raam heeft vrijgehouden. We nemen plaats en kletsen wat bij terwijl we uitkijken op de markt. 

De zaak is warm en sfeervol ingericht, wij zijn content!

Ondertussen worden onze drankjes uitgeserveerd, een cortado en een winterthee met verse gember, kaneel, kruidnagel en steranijs. Een cortado is een espresso waar een beetje warme melk en melkschuim op geschonken wordt, waardoor hij te vergelijken is met een extra sterke cappuccino, heerlijk! Dat we hier te gast zijn bij een echte Barista is overigens wel te zien; de koffies zijn een lust voor het oog door de prachtige latte-art.

Omdat we na het zien van de menukaart eigenlijk niet kunnen kiezen tussen al het lekkers, besluiten we ons door het personeel te laten verrassen. Barista Cafe beschikt over een kleine open keuken, zo kun je zien dat ze echt alles vers maken! 

De hele dag door worden de taarten vers bereid en afgebakken, net zoals onze broodjes. 

Met een brede glimlach wordt onze lunch geserveerd; een 'Sandwich Brie' en de 'Mexican Melt'. Het vers afgebakken brood is bij beide broodjes nog heerlijk warm en knapperig. De Sandwich brie wordt met vlierbessenjam, ovengebakken coburgerham, tomaat, komkommer, radijs en geroosterde tuinbonen geserveerd. Het bord is uitermate mooi opgemaakt en de smaak van de zoete vlierbessenjam matcht perfect bij de zachte, romige brie en de lichtzoute ham. Deze sandwich is trouwens ook te bestellen met geitenkaascrème in plaats van brie.

De Mexican Melt is een van de populairste sandwiches bij Barista Cafe. Deze sandwich komt recht uit de oven en is belegd met guacamole, kippendijen, tomaat, jalapeños en cheddarkaas, hiernaast wordt een pickled salad geserveerd. We snappen gelijk waarom deze sandwich een hardloper is hier; super-malse kip, heerlijk smaakvolle guacamole en de pepers maken het broodje een beetje spicy, en laten we daar nou nét gek op zijn!

Terwijl onze lunch op tafel staat, worden ook onze volgende drankjes op tafel gezet; een smoothie met yoghurt, aardbei, banaan, bosbes en een de huisgemaakte 'Roseberry Blues'. De  Roseberry Blues is een huisgemaakte ijsthee met de smaak van rozenblaadjes en rood fruit. Dit verfrissende drankje wordt gegarneerd met limoen en verse munt. 

Buiten de huisgemaakte drankjes, kun je bij Barista Cafe ook terecht voor een heerlijk (speciaal)biertje of een mooi glas wijn!

Wat ons ook opvalt, is de grootte van de sandwiches; met honger ga je hier in ieder geval echt de deur niet uit! Ondanks het feit dat we eigelijk geen ruimte meer over hebben voor nóg meer lekkers, besluiten we toch nog wat te proeven van het grote aanbod aan huisgemaakte taarten en cakes. Voor ieder die net als ons niet kan kiezen tussen alle zoetigheden; is daar de "Barista Proeverij"; een selectie van 3 verschillende soorten kleine stukjes gebak. We besluiten de proeverij voor 2 personen te bestellen, zodat we van bijna elk gebak wat kunnen proeven.

De proeverij wordt geserveerd op een houten plankje met daarop 6 verschillende soorten gebak; Salted Caramel Cheesecake, Appeltaart met noten en amandelspijs, Carrotcake, Lemon Curd Cupcake, Double Chocolate Pie en het Bananenbrood, stuk voor stuk hemels!

Het Bananenbrood is vrij van suiker, gluten en lactose, ideaal voor mensen met een allergie of INTOLERANTIE!

Om deze heerlijke lunch af te sluiten, bestellen we bij deze proeverij allebei een 'Café Bombon'. Dit is een kleine cortado met als laatste slok een toetje van zoete, romige gecondenseerde melk, echt een aanrader voor de zoetekauwen onder ons!

Al met al kunnen we niet anders dan iedereen aanraden om hier (nog) eens te gaan lunchen, Barista Cafe biedt echt voor ieder wat wils aan; bekijk de volledige menukaart hier!

Maak via onze Facebook en Instagram kans op een volledig verzorgde lunch voor 2 personen!