Dit weekend in Breda: De hoogste oliebollenkraam, hitmachine in CUE en nog veel meer!

Het is weer vrijdag en dat betekent aftellen tot het weekend! Er is weer genoeg te doen dit weekend in Breda dus we hoeven niet stil te zitten de komende dagen. In dit artikel hebben we speciaal voor jullie evenementen van dit weekend in de spotlight gezet. Check alle evenementen ook in de BredaCityApp.

Thank god it's christmas! 

Betoverend breda 2018

Deze december wordt Breda: Betoverend Breda. Je kunt er echt niet omheen. Van 14 december tot en met 6 januari is Breda de warmste en gezelligste winterstad van Nederland! Denk aan een grote kerstboom, warme chocolademelk en glühwein. Houd jij van gezelligheid? Dan ben jij deze winter in Breda! Een winterse sfeer is natuurlijk niet zonder een schaatsbaan. Iedere dag is daar een andere activiteit: van een ochtendje prinsessenschaatsen tot een silent disco ‘s avonds. De baan ligt op de Grote Markt, vlakbij de mysterieuze kerstboom. Mysterieuze kerstboom? Ja! Daar ga je nog véél meer over horen… Benieuwd welke activiteiten er allemaal zijn? Klik dan in hier!

De hoogste OliebollenkraamAfbeelding kan het volgende bevatten: 1 persoon, buiten

Bollen, Beats & Bubbels
Waar in Brabant kun je oliebollen eten terwijl je geniet van een prachtig uitzicht over de stad? In Breda! Op de zesde verdieping van De Teruggave (het voormalige Belastingkantoor) bakt De Jong Deli ze heerlijk bruin. Behalve voor oliebollen, kun je op dit winterse terras ook terecht voor appelbeignets, worstenbroodjes, warme chocomel en champagne. DJ School Breda en andere artiesten uit Breda zorgen met hun beats voor extra gezelligheid. 

Hitmachine - Cue Breda - 18+

Zin om de heupjes los te gooien?  Vrijdag 21 December van 23:00 uur tot 04:00 uur komt Que voor het eerst Breda op z'n kop zetten! Stap in de sneltrein en ga in 1 avond door alle hits van vroeger en nu; guilty's pleasures, r&b classics, 90's & 00's en uiteraard de lekkerste hits uit de huidige top 40! Met o.a. TeamTNT, Kids By Nature, Dazers. 

Tickets
- Early Birds: €6,- (Excl fee)
- Normal Birds: €8,- (Excl fee)

Leeftijd 18+

Magische kerstparade de Barones

Van 14 december t/m 6 januari staat Breda in het teken van Betoverend Breda. Allerlei leuke (kerst)activiteiten maken een bezoek aan Breda zeker de moeite waard. Zo vindt in de Barones een heuse kerstparade plaats! De Kerstman, een eland, pakjesdames en danseressen zullen er een leuke show van maken. De Kerstman is zijn pasjes al goed aan het oefenen! Natuurlijk is er ook een meet & greet met de figuren zodat iedereen er mee op de foto kan!

Jullie treffen de Kerstparade aan op 15, 16, 22 en 23 december tussen 13.00 en 17.00 uur in de Barones.

Betoverende Bajestocht

Het terrein van de Koepelgevangenis is omgetoverd in kerstsfeer en samen met je kinderen speel je er een nieuw, interactief en educatief spel.

Samen naar de cellen
In de cellen zoek je naar QR-codes waarmee je probeert opdrachten op te lossen. Is dit gelukt dan vinden jullie de ontbrekende lamp van Careltje en kunnen júllie ervoor zorgen dat deze lamp gaat branden.

Tijdens dit spannende spel ontdek je alle geheimen die schuilgaan in de voormalige Bredase gevangenis. De opdrachten van dit spel zijn gericht op kinderen, maar in de filmpjes zit een diepere laag voor volwassenen.

Prijs
Kinderen t/m 2 jaar: gratis
3 t/m 12 jaar: € 7,50
Volwassenen: € 9,00

Reserveren kan hier!

Candlelight Torenbeklimming

Tijdens Betoverend Breda, van 14 december t/m 6 januari, kunt u met een stadsgids van het Gilde de Baronie in het (schemer)donker zien van boven af. U kunt de toren beklimmen met uitzicht op de feestelijke lichtjes van de stad en omgeving. De torentrap, van bijna 300 treden, voert langs de ± 3500 kg zware Nassauklok en de voormalige torenwachterskamer. Het is aan te bevelen om bijtijds voor aanvang van de torenbeklimming aanwezig te zijn. De minimumleeftijd is 12 jaar en het aantal deelnemers per beklimming is beperkt. 

Kaartjes € 5,- p.p.

Voor deze torenbeklimmingen kunt u op de dag zelf van 10.00 tot 17.00 uur kaartjes kopen met pin of contant bij de balie van de Grote Kerk. Of bij de gids van het Gilde de Baronie (uitsluitend contant!) voor aanvang van de torenbeklimming, mits deze niet uitverkocht is.