Breda Photo Festival bijna van start!

De achtste editie van Breda Photo gaat alweer bijna van start. Van 5 september tot en met 21 oktober exposeren ruim vijfenzestig namen en toptalenten op vijftien binnen- en buitenlocaties in het historische centrum van Breda, maar ook het Hippe Belcrumgebied. Enkele locaties zijn de voormalige koepelgevangenis en een speciaal door architectenbureau MVRDV gebouwde openlucht paviljoen The Infinity Path. Met nog maar een aantal dagen te gaan is de opbouw van het festival in volle gang.

Het thema van dit jaar is ‘To infinity and Beyond’. Dit thema gaat over de invloed van de almaar voortrazende wetenschap. Maar brengt dit vooruitgang of openen we daarmee een box van Pandora vol nare verrassingen? Twee keer per jaar toont Breda Photo Festival het beste van de internationale, hedendaagse fotografie. Gerenomeerde kustenaars exposeren zij aan zij met een nieuwe generatie.

Twee keer per jaar het beste van de internationale, hedendaagse fotografie


Geert van Kesteren maakte bijvoorbeeld in Israël een serie over de moderne technologie die er wordt ingezet om God te promoten. Ook is het baanbrekende project van Matthieu Asselin: Monsato, a photographic investigation te zien op Breda Photo Festival. Het laat de desastreuze gevolgen voor mens en milieu zien van een producent van chemische producten. Mandy Barker fotografeerde microscopische stukjes plastic die de zeeën vervuilen.

Breda Photo Festival is vanaf 5 september te bezoeken op verschillende locaties in Breda. Voor het volledige evenement kun je hier kijken op onze evenementen pagina of hier op de webiste van Breda Photo Festival.