Foodblog: pizza bij La Place

Op de bovenste verdieping van de Hudson's Bay bevindt zich La Place. Je kunt hier niet alleen genieten van een kopje koffie met wat lekkers voor, tijdens of na het shoppen, maar je kunt er ook terecht voor heerlijke lunchgerechten. Van croissantje tot een compleet hamburgermenu, je vindt het bij La Place. Wat misschien niet veel mensen weten is dat ze hier ook een traditionele steenoven hebben waar de lekkerste pizza's in bereid worden. Wij brachten een bezoek aan dit gezellige restaurant in de Barones, met wat ons betreft het mooiste uitzicht op de stad en mochten de huisgemaakte pizza's proeven. Lees je mee? 

Pizza's proeven uit de authentieke steenoven bij La Place!


Bij binnenkomst worden we vriendelijk ontvangen door Kelly, ze neemt ons mee naar de plek waar de pizza’s worden gemaakt. Gelijk valt ons de grote steenoven op, waar straks onze 28cm grote pizza in zal worden gelegd. 


We worden voorgesteld aan Anke die zometeen onze pizza zal bakken. We kiezen ervoor om hem samen te delen, want daar zijn ze groot genoeg voor. Anke maakt op een kundige wijze een mooie ronde platte pizzabodem van het verse deeg. Het deeg wordt alvast op de pizzaschep gelegd, zodat deze straks meteen de oven in kan. De pizzabodem wordt vervolgens belegd met een basis van tomatensaus en geraspte kaas. 

De basis is gelegd! Nu begint het moeilijkste deel. We mogen kiezen welke verse toppings we op de pizza willen. De keuze is groot, daarom vragen we aan Anke of ze ons wil verrassen. Dat doet ze graag!
Bij La Place is er een ruime keuze aan verse ingrediënten waarmee je pizza belegd kan worden. Het leuk is dat je dus helemaal zelf je pizza samen kan stellen. 

Heerlijke verse ingrediënten waarmee je zelf je pizza samenstelt! 

Anke kiest voor ons een aantal heerlijke toppings. Zo zien we dat ze champignons, paprika en aubergine samen met wat ui en salami met zorg op de pizzabodem verdeeld. Dat ziet er nu al heerlijk uit! 


De pizza is af en mag de oven in! Vol verwachting kijken we toe...
Je voelt de warmte al gelijk en op de werkplek is het dan ook rond de 35 graden. De steenoven zelf is 250 graden warm, waar de pizza een minuutje of 5 in blijft liggen. Mmm, na een paar minuten begint de pizzageur vrij te komen en het water loopt in onze mond. Anke draait de pizza nog wat rond zodat het aan elke kant even goed wordt verwarmd.

In de tussentijd kiezen we een verse smoothie uit om straks bij de pizza te drinken. Ons oog valt op de 'Winterse Cranberry Yoghurt' smoothie. De cranberry’s van La Place worden hand geplukt op Vlieland. Ze groeien in het wild en worden niet geteeld, bemest of bewaterd. Het is een groot glas, maar als je het niet op kunt, kan je altijd een meeneem beker vragen.

De pizza is klaar en wat ziet die er lekker uit! We kiezen een plekje bovenin, bij het raam met prachtig uitzicht op de binnenstad. Het eerste stuk snijden we aan en je ziet dat de kaas goed gesmolten is. Zoals het hoort bij een goede pizza!  

De eerste hap is gelijk genieten. De smaak van de verse producten overtreft onze verwachtingen. Smeuïge kaas en alles is precies goed op temperatuur. Ook de korst is goed luchtig en knapperig! 

We drinken onze frisse smoothies op alvorens we met een voldaan gevoel La Place weer verlaten. Niet alleen in het eten, maar zelfs in de smoothies proef je dat hier met verse en kwalitatieve producten gewerkt wordt. De 100% natuurlijke pizza’s van La Place zijn zeker een aanrader! Ze hebben veel keuze uit verschillende verse producten en het leuke is dat  je zelf jouw droompizza kan samenstellen. Benieuwd? Neem een kijkje bij La Place tijdens een gezellige dag winkelen in De Barones.