Foodblog: craft beer, chicken waffles, burgers and carrot cake at Beers & Barrels

We kunnen wel stellen dat Beers & Barrels ondertussen een begrip is geworden in Breda. Je kunt hier heerlijk dineren en gezellig borrelen, met een enorm aanbod van speciaalbieren. Dit jaar wonnen ze zelfs de Stappen Horeca Award voor beste café van Breda. Onlangs lanceerden ze de nieuwe kaart, hoog tijd dus voor een bezoek!

Proeverijtje van vier craftbieren uit blik


Bij binnenkomst worden we verwelkomd door de warme sfeer en het gezellige geroezemoes van honderden gasten. Bij Beers & Barrels is het eigenlijk altijd druk. We mogen plaatsnemen op de hoogste verdieping met een mooi uitzicht op de oude bierketels. Een ander leuk detail zijn de tapkranen, waar je je eigen bier mag tappen. 

Wij worden verblijd met een proeverijtje van vier craftbieren uit blik. Er wordt uitgelegd dat bier uit blik een opkomende trend is. Bier uit blik krijgt geen zonlicht en geen zuurstof waardoor de kwaliteit van het bier beter blijft. Beers & Barrels heeft op dit moment zo’n 40 biertjes uit blik. Wat meteen opvalt is de vormgeving van de blikjes: ze hebben allemaal een kleurrijk en uniek design.


We beginnen met een white ale: de Lowlander. Het bier is heel licht van kleur en de smaak is fris en fruitig, met de smaak van sinaasappel, elderflower en kamille.

Het tweede biertje dat we proeven is Little Smuling van brouwerij Poesiat & Kater. Een IPA met een alcoholpercentage van 3,1%. Ruikt heel fruitig en zodra je een slok neemt komt de bittere smaak je tegemoet en in de afdronk proef je exotisch fruit.

Een kleurrijk plaatje

Ondertussen wordt het eten geserveerd. We beginnen met een surf en turf bowl. Dit gerecht is een kleurig plaatje en bevat kreeft, pulled chicken, avocado, mango, komkommer, rode kool, edamame, little gem en parelcouscous. Rijk gevuld en zeker genoeg voor een maaltijd. De kip wordt koud geserveerd maar is ontzettend mals. De rode chili pepers geven het gerecht flink wat pit en de wasabi mayonaise maakt het geheel lekker romig. 


Beers & Barrels staat naast de vele bieren ook bekend om zijn burgers. We mogen er twee proeven en beginnen met de Face Melter: Dit is de standaard burger op de kaart, maar de smaak is echt allesbehalve standaard. Het is een black angus beef met cheddar, little gem, tomaat, pulled pork, gebakken ei, barbecue saus en chipotle. De burger is nog roze vanbinnen en lekker mals. Het is een heerlijke burger met een ware explosie van smaken. Allesbehalve standaard dus!


De volgende burger is de Tripping Truffle. De naam zegt het al: een burger met truffel, maar ook met black angus beef, little gem, kastanje paddenstoelen, emmentaler, gebakken ui en truffelmayonaise. De burger heeft, net als de Face Melter, een lichte grillsmaak en wordt geserveerd met friet, huisgemaakte (overheerlijke) coleslaw en een bakje mayonaise. 

Bij de burgers nemen we het biertje Pieremegoggel van brouwerij Homeland. Dit biertje heeft een licht zuurtje door de hibiscus en complimenteert daardoor mooi bij het vlees. 

Zoet en hartig gaat prima samen

Na de burgers gaan we door met de Chicken Waffle. Dit is een typisch Amerikaans gerecht geserveerd met bacon. Het is een luchtige zoete wafel met gefrituurde kip en afgetopt met een cheddar cheese sausje. De combinatie klinkt apart. Maar geloof ons, dit is er zeker één om te proberen. Zoet en hartig gaat prima samen!


Het laatste biertje wat we proeven is de Surf Ale. Dit is een American Wheat Ale van 6,4%. Een fris blond hoppig biertje met tonen van citrus en ananas. Zoals de brouwer zelf zegt: het is Hawaï in een blik! 

We sluiten de avond af met een klassieke carrotcake. Geserveerd met een dikke mousse van gember en limoen op de top . De gember geeft het een frisse smaak en de limoen zorgt voor een zuurtje. De carrotcake bevat krentjes en er zijn duidelijk stukjes wortel zichtbaar. Al met al een heerlijke carrotcake.