Foodblog: 3-gangen biologisch bij LOFF

Het enige 100% biologische restaurant van Breda: LOFF. Met haar wisselende, vegetarische en deels veganistische buffet onderscheid LOFF zich duidelijk van de rest van de Bredase horeca. En nee hoor, er zijn niet alleen kikkererwten en blaadjes sla te krijgen. Iedere week staan er weer verschillende, smaakvolle gerechten klaar.

MAAK VIA FACEBOOK EN INSTAGRAM KANS OP EEN LOFF-borrelplank met een speciaalbiertje of huisgemaakte kombucha voor 2! 

In het midden van het industriële, hippe restaurant staat het buffet klaar. In de open keuken wordt hard gewerkt om alle gerechten vers te bereiden en aan te vullen waar nodig. Samen met mijn vader zit ik aan een gezellig tafeltje bij het raam aan de Wilhelminastraat. We nemen een wijntje en het concept wordt ons uitgelegd. Je krijgt per persoon een pasje waar je jouw bord mee afrekent. Iedere keer na het opscheppen van het buffet wordt je bord gewogen bij de kassa. LOFF rekent 3 euro per 100 gram, 2,95 voor een soepje en 0,75 cent voor brood.


De keuze is reuze! Van linzensalade tot grillige andijvie en gegrilde feto. Ook de welbekende kikkererwten zien we terugkomen en een salade van rode biet. Zo kan ik nog wel even doorgaan, maar we hoeven in principe niet te kiezen. Ik wil het liefste van alles een hapje nemen, maar bij nader inzien denk ik dat het verstandig is om toch keuzes te maken. Het buffet telt namelijk meer dan 40 gerechten en dat past niet op mijn bord! 

Het buffet telt maar liefst 40 verschillende gerechten!


Je kunt je diner beginnen met wat brood en een soepje. Dit gaat prima samen met de lekkere smeersels van Loff. Zo staat er onder andere pompoenspread en wortelspread op het menu. Dit slaan wij over, want we zijn veel te nieuwsgierig naar de smaaksensatie van de lekkere voorgerechten die we op de kaartjes zien staan. 

LOFF heeft bij ieder gerecht een kaartje hangen waarop precies staat wat er in zit. Dit is handig wanneer je allergisch bent voor bepaalde voedingsstoffen en natuurlijk leuk om te weten wat je eet!

We genieten van een gevarieerde salade van onder andere bieten en kikkererwten met een smaakvolle dot kimchi en een notendressing. De combinatie van verse ingrediënten en huisgemaakte dressing vormen een goede start van de avond! Dit smaakt naar meer! 

SALAD TIME!

Na deze gevarieerde voorgerechten gaan we over op het hoofdgerecht. Uiteraard willen we de famous lasagne proeven en inderdaad; heerlijk! Daarnaast ga ik voor de gegrilde groenten, een paddenstoelen tempura van speltbloem, boekweitmeel en de LOFF tempeh. 

Ondanks het feit dat wij geen vegetariërs zijn, missen we het stukje vlees of vis absoluut niet. Het aanbod is zo breed en divers! 

Mijn vader geniet van verschillende gegrilde groenten zoals verse paprika en courgette, samen met wat gemarineerde aardappelpartjes. Je proeft dat alles vers is en het leuke is dat je zelf kiest wat er op je bord komt te liggen. Bij Loff wordt gewerkt met eerlijke en biologische producten en dat proef je terug in de pure smaken van de gerechten. 

loff is er voor de die hard vegans, flexitariërs tot avontuurlijke carnivoren! 

Naast het buffet heeft LOFF ook glutenvrije, lactosevrije, veganistische taartjes zonder geraffineerde suikers. De taartjes heten ‘SHARPSHARP’ en er ligt op tafel een apart menukaartje voor. Naast de zelfgemaakte vegan chocoladevla, yoghurt en vers fruit gaan we ook voor een citroen-speculaas taartje van SHARPSHARP om te delen. 

Als kers op de taart nemen we nog een heerlijke cappuccino van Simon Levelt en een verse citroen thee.

LOFF is open voor lunch en diner. Het buffet is voor beide hetzelfde, maar wekelijks wisselt Marion de helft van de 40 verschillende gerechten. Door te kiezen voor seizoensgebonden ingrediënten, 100% biologische, vegetarische en deels veganistisch gerechten is LOFF uniek in Breda. Inclusief gezellig buitenterras!