Foodblog: diner bij 't Witte Paard

't Witte Paard is een restaurant, café, wijnwinkel en hotel in het centrum van Etten-Leur. Een historische plek in een monumentaal pand uit 1828. In de zomer zit je ook heerlijk op het zonnige terras onder de monumentale kastanjeboom. Kortom een bijzondere plek, waar onze foodies graag een keer naartoe wilden. Wil je het liever zelf ervaren? Reserveer dan nu via onze website of de app en ontvang 20% korting op je diner!

WIN EEN DINER VOOR TWEE VIA FACEBOOK & INSTAGRAM!

Bij binnenkomst werden we vriendelijk ontvangen en mochten we onze jassen afgeven. Via de entree loop je langs het gezellige café en de wijnwinkel. Hier zie je honderden flessen staan en krijg je de optie om er eentje uit te zoeken voor in het restaurant. In het café en in het restaurant drink je deze fles wijn voor slechts € 9,90 extra op de slijterij prijs. Kwaliteitswijnen zijn op deze manier heel gunstig geprijsd.

We mochten plaats nemen in het restaurant en keken uit op een prachtig park. Je krijgt hier standaard een karaf Brabant Water en een klein bakje chips, iets wat ik enorm kan waarderen. Als amuse werden we verrast met een klein tartaartje. 

Als voorgerecht koos ik voor de pancetta met gamba's. Deze werden geserveerd op een bedje van veldsla, venkelcarpaccio en saliedressing. De pancetta ham was krokant gebakken en gaf het gerecht daardoor een mooi bite en lekker zoutje. De gamba's werden met kop en staart geserveerd, maar waren verder wel gepeld. Door de toevoeging van stukje (bloed)sinaasappel zat er ook een mooi zuurtje in het gerecht en ontstond een goede balans tussen alle smaken.

Bij dit gerecht werd een Macon Villages Château de Mirande geserveerd. Dit is een mooie, ronde wijn, die goed in balans is door de subtiele zuren. De afdronk is lekker fris en met iets van menthol. Een mooie combinatie met dit gerecht. 

Mijn tafelgenoot koos voor de tartaar van rund. Deze werd geserveerd met een krokante van oude kaas en crème van truffel. De tartaar was zacht van textuur en licht gekruid met een subtiel pepertje. In combinatie met de truffel crème en het oude kaas koekje was dit een heerlijk gerecht. 

Bij de tartaar werd de Brouilly Château de la Pierre aanbevolen. Een mooie Franse wijn met een kersenrode kleur. De wijn heeft intense aroma's van rood fruit en is makkelijk drinkbaar. 

Leuk detail was het opengesneden eitje dat bovenop het tartaartje stond. Dit kun je naar smaak zelf over de tartaar gieten. Mooie presentatie en uiteraard ook heel erg lekker bij de tartaar!

Voor het hoofdgerecht viel mijn oog op de surf en turf met oosterse roerbak groenten, krielaardappels en ketjap saus. De surf bestond uit twee gamba's en een stukje biefstuk. De gamba's waren mooi zacht en lekker op smaak gebracht. Het biefstukje was mals en mooi rosé gebakken. Een mooi en vooral zeer smaakvol gerechtje. 

Het tweede hoofdgerecht was de sukade biefstuk met romanesco, sherry tomaat, zoete-aardappelpuree en kruidige saus. Het vlees was mooi rosé gebakken en had een mooie krokante korst. Op een stuk sukade zit veel vet, dat tijdens het bakken weg smelt. Dit zorgt voor enorm veel smaak in het vlees. Een mooi en kleurrijk gerecht met als hoofdrol een heerlijk stuk vlees. 

Ik dronk bij dit gerecht een Château La Borde. Dit is een elegante Bordeaux met hints van rood fruit. 

Voor het dessert besloten we om te starten met een kaasplankje, gevolgd door het grand dessert. Het kaasplankje wordt aan tafel voor je bereidt, terwijl er uitleg wordt gegeven over de verschillende kazen. 

Bij de sukade hoort een stevige wijn. Ons werd aangeraden om de Errazuriz Max Reserva Carmenère te proberen. De wijn is kruidig met aroma's van zwarte peper, paprika, noten, vijgen en pruimen. Door de rijping op eikenhouten vaten zijn er tonen van koffie en pure chocolade te herkennen. Deze rode wijn is fluweelzacht met smaken van donker fruit en vijgen. 

We kregen een stukje brie, een jonge kaas met pepers, een iets pittigere kaas met noten en pitten en een sterke blauwschimmel. Daarbij kregen we een stukje vijgenbrood, studentenhaver en balsamico crème. 

Het grand dessert was niet alleen een lust voor het oog, maar ook ontzettend lekker. Dit kleurrijke gerecht bestond uit een bolletje roomijs met kersen, een witte chocolade bombe, groene spons cake, twee brownies en een cheescake. 

Onze twee favorieten waren het ijs en de ontzettend smeuïge brownie! Maar ook bij de andere gerechtjes likten we onze vingers af. We willen de chef ook onze complimenten geven over de opmaak!

't Witte Paard is zeker een aanrader voor een avondje culinair genieten. De gerechten zijn mooi opgemaakt en goed op smaak. Daarnaast krijg je goed advies over bijpassende wijnen en kun je ook een fles uitkiezen in de wijnwinkel. Een uniek concept in een mooi historisch pand.