Foodblog: Italiaanse lunch bij Pazzi Breda

Pazzi kennen we natuurlijk van de heerlijke houtovenpizza’s, maar sinds kort serveren ze ook lunch. Het restaurant heeft een warme en industriële uitstraling, met een heerlijk terras met uitzicht op het Van Coothplein. Onze foodies werden uitgenodigd om een aantal nieuwe lunchgerechten te proeven. 

Genieten kun je hier zeker!

Pazzi is een van onze favorieten als we zin hebben in pizza, we waren daarom extra benieuwd naar de nieuwe lunchkaart. We kiezen een tafeltje aan de overloop naar het terras en starten met een heerlijke scroppino, ons favoriete zomerdrankje! Deze scroppino wordt gemaakt met prosecco, een scheutje Ketel One vodka en citroen sorbet. 

De lunchkaart bestaat uit bestaande gerechten, zoals de pizza's en anti pasti, maar wij gaan voor de nieuwe panini's. De panini's worden van hetzelfde pizzadeeg gemaakt en zijn dus super luchtig. Het idee is ontstaan doordat het personeel wel eens iets anders wilde eten dan pizza. "Toen de chef voor de verandering een panini maakte was iedereen laaiend enthousiast en besloten we om het tijdens de lunch aan te gaan bieden".


We besluiten drie panini's te proberen: Parma, Vitello Tonato en Pazzi. De Panini met Parma is belegd met buffel mozzarella, Prosciutto di Parma, tomaat, rucola en olijfolie. Doordat het broodje wordt gemaakt van pizzadeeg is het net zo luchtig en heeft het een heerlijke krokante korst. Het broodje zelf is echt rijkelijk belegd en bij hap één waren we verkocht. Een klassieker die je een keer moet proberen!

Een andere klassieker is de Panini Vitello Tonato met gegrild kalfsvlees, tonijnsaus kappertjes en rucola. Ook deze panini is rijkelijk belegd en hoog op smaak gebracht met onder andere de geprezen olijfolie van Pazzi.

De Panini Pazzi is met Gorgonzola, pikante salami, tomaat en rucola. Dit is een broodje met veel pit, niet alleen door de gorgonzola, maar ook door de pittige olijfolie die erbij wordt gebruikt. Tijdens de lunch drinken we een rosé van AIX en een witte wijn: Campi Flegrei Falanghina 2017 La Sibla. De AIX kennen jullie vast welk, maar de witte wijn is ook zeker een aanrader. Heel zacht met tonen van rijp fruit, verse kruiden en een minerale afdronk. 

We sluiten onze luxe lunch af met een heerlijke limoncello. 

Ben jij, net als wij ook zo dol op heerlijk eten en drinken en kun je ook nog eens leuk schrijven? Lijkt het jou leuk om wat bij te leren over fotografie? Kortom: lijkt het jou ook leuk om te bloggen? Neem dan contact met ons op via floor@stappen-shoppen.nl en vraag naar de mogelijkheden!