Foodblog: Poké Bowl lunch bij SMAAK in Rijen.

‘Gotta catch ‘em all!’ Is het eerste wat ik dacht toen ik het woord poké bowl hoorde. Gelukkig heeft een poké bowl niets met pokémon te maken. Verre van! Een poké bowl is een gerecht dat zijn oorsprong vindt in Hawaii, waarin met name verse vis en groente centraal staan. Het is inmiddels een ware hype. De eigenaresse van restaurant SMAAK liet zich inspireren in New York, waar poké bowl bars als paddestoelen uit de grond schieten. De kleur- en smaakcombinaties zijn eindeloos. SMAAK stelde er twee voor ons samen, die sinds kort zijn toegevoegd aan hun menukaart. Wij probeerden ze uit als lunch!

MAAK VIA FACEBOOK EN INSTAGRAM KANS op het 2e lunchgerecht gratis! 


SMAAK is een gezellig restaurant dat samen met verschillende winkels is gevestigd aan een dorpsplein in Rijen. De inrichting is warm en huiselijk met een moderne touch. Bij binnenkomst werden we vriendelijk ontvangen door de serveersters en mochten we zelf een tafeltje uitzoeken.

 

Eenmaal aangeschoven bij een gezellig plekje aan één van de grote raampartijen, restte ons alleen nog de keus: een bowl met gamba’s of pulled pork? Mijn tafelgenoot en ik besloten om allebei een verschillende te nemen. Toen kon het wachten beginnen. Onze eerst poké bowl, spannend!


Even later werden de twee prachtige en goed gevulde bowls geserveerd. De inhoud bestaat met name uit koude ingrediënten: in het midden een bol witte rijst met verschillende toppings zoals komkommer, wortel, rode kool, sojabonen en mango. 

De pulled pork en gamba’s worden warm geserveerd en geven een heerlijke aroma aan het geheel. We verbaasden ons over de smaakcombinatie, zo vol en romig! 

Dit verwacht je in de eerste instantie niet van een gerecht met voornamelijk rauwe ingrediënten. Sprenkel eventueel een paar druppels sojasaus over je bowl als je de volle smaken nóg meer naar voren wil brengen. Zeker een aanrader! 


Neem trouwens lekker de tijd voor je poké bowl. Je eet hem met stokjes en het is een flinke portie. Helemaal niet erg, want het is onwijs genieten en ook nog eens super gezond. Ik zou zeggen: ‘Go catch ‘em all!’ 

Tags: SMAAK , Poké bowl , Rijen , foodblog, gamba's , pulled pork