Foodblog: 3-gangen diner bij Café Corenmaet

Vorig jaar onderging Café Corenmaet een complete metamorfose. Het oude bruincafé-gevoel heeft plaats gemaakt voor een sfeervol en modern interieur. Onlangs heeft Café Corenmaet ook een compleet vernieuwde menukaart gelanceerd. Hoog tijd dus voor onze Foodies om deze hotspot aan de Havermarkt te bezoeken. Wil je liever zelf proeven? Reserveer dan hier een tafeltje!


De kaart is internationaal georiënteerd, met een mooie verscheidenheid aan gerechten. Van maandag tot en met woensdag geniet van je van een 3-gangen keuzemenu voor slechts €16.50! Op donderdag en zondag betaal je €22.50 en op vrijdag en zaterdag €26.50. 

Onze keuze valt op gerookte eendenborst en de zalmtartaar. De zalmtartaar wordt geserveerd met kappertjes, rode ui, een bedje sla en honing-mosterddressing. Het gerechtje wordt mooi gepresenteerd en is goed op smaak. De vette zalm wordt mooi gecomplementeerd door de frisse salade en de lichtzoete dressing. We kiezen daarnaast ook voor het wijnarrangement, voor twaalf euro krijg je dan bij elke gang een bijpassend gerecht. Bij de zalm drinken we een frisse Sauvignon Blanc, die mooi aansluit bij de zuren in het gerecht. 

De gerookte eendenborst-krullen worden geserveerd op een Mesclun (Franse salade) met tomaat, walnoten en sinaasappeldressing. Het gerecht ziet er mooi uit en is een fijne, lichte start van het diner. De sinaasappeldressing is subtiel aanwezig, maar voert niet de overtoon. Bij de eendenborst krijgen we een iets krachtigere wijn: een witte Verdejo. Deze wijn past door zijn volle smaak goed bij gevogelte. 

Dan is het tijd voor ons hoofdgerecht! We kiezen voor de runderbavette én het seizoensgerecht. De bavette wordt geserveerd met groene asperge, witlof en gebakken champignons. Daarbij krijgen we een grote puntzak met friet. De bavette is medium rare gebakken en daardoor mooi rosé aan de binnenkant. Het vlees is mals en heerlijk in combinatie met de romige pepersaus. Je hebt eventueel ook een keuze uit kruidenboter of champignonsaus. Bij dit gerecht krijgen we het rode broertje van de Verdejo, een krachtige wijn die goed samen gaat met dit winterse gerecht. 

Het seizoensgerecht is een biefstuk van kangoeroe, geserveerd met groene asperge, witlof, gebakken aardappelen en een puree van wortel. Het gerecht is mooi opgemaakt en past helemaal in het seizoen. Kangoeroevlees is het beste te omschrijven als een mix van biefstuk en wild. Het vlees is lekker mals en heerlijk in combinatie met de rode port jus. Bij dit gerecht drinken we een Spaanse rode wijn van Garnacha. De wijn is vol en kruidig van smaak, wat mooi samen gaat met dit winterse gerecht. 

Als dessert kiezen we voor de Belgische wafel en het kaasplankje. De Belgische wafel wordt geserveerd met slagroom, vanille-ijs en rood fruit. Dit dessert is niet alleen een lust voor het oog. De wafel is lekker luchtig en de combinatie met het vanille-ijs en het rode fruit is zalig. 

Het kaasplankje bestaat uit een selectie van vier kazen, geserveerd met kletzenbrood mout à la raisin, druiven en walnoten. De kazen worden vergezeld door een bijpassende port. 

reserveer nu snel een tafeltje bij corenmaet