Foodblog: 3-gangen diner bij de Barbier

De Barbier is een van de meest unieke en veelzijdige horecazaken in Breda. Je kunt hier terecht om je baard te laten trimmen in de barbershop, gezellig een biertje te drinken aan de bar, uitgebreid te dineren in het restaurant en cocktails te drinken in de geheime speak-easy. Onze foodies gingen dit keer voor het diner!

Het restaurantgedeelte bevindt zicht achterin de zaak, een warme en gezellig ruimte met uitzicht op de (kleine) open keuken. Een leuk detail zijn de kluisjes, waarin je bijvoorbeeld je eigen fles whiskey kunt bewaren. 

De Barbier heeft een a la carte kaart, met de optie om een 3-gangen Chef's Special menu te nemen voor maar €28,50. De Chef's Special is de favoriete keuze van de Chef met zijn 3 meest kenmerkende gerechten. Wij gaan voor a la carte en hebben hierbij keuze uit de gehele menukaart. We kiezen de carpaccio en de zeebaars.

De carpaccio wordt geserveerd met truffelmayonaise, rucola, gegrilde pijnboompitten, tomaatjes en oude kaas. Als supplement kun je hier ook leverkrullen bij bestellen. We krijgen een riante portie, met veel kaas en rucola. Een klassieke combinatie waar je ons altijd voor wakker mag maken. De Barbier geeft bij veel gerechten ook een biersuggestie, in dit geval drinken we er een Vedett Extra Blond bij. 

De zeebaarsfilet is op de huid gebakken en wordt geserveerd met spruitenblaadjes, bulghursalade, papadum, limoenmayonaise en een dressing van karnemelk. Het is een mooi opgemaakt gerecht en goed in balans qua smaken. De dressing zorgt voor een lekker zuurtje, wat goed samen gaat met de romige smaak van de mayonaise en de vettige vis. Door het krokantje in de salade is er ook een fijne balans van structuren. 

Voor het hoofdgerecht kiezen we de flat iron steak en the catch of the day, in dit geval een Heek (familie van de kabeljauw).

De flat iron steak is een vetgemarmerde rundersukade die wordt geserveerd met een garnituur van rode biet, boeren kool, spruitjes, gebakken uitjes en een rode wijnsaus. Als bijgerecht krijgen we een mandje met friet. De sukade is al mooi in plakken gesneden en prachtig rosé gegaard. Het vlees is super mals en heeft ontzettend veel smaak. De biersuggestie bij dit gerecht is de Cornet Oaked Blond. 

De Heek wordt geserveerd met een lichte roomsaus en een garnituur van rode biet, boeren kool, spruitjes en gebakken uitjes. Ook dit gerecht wordt mooi gepresenteerd op een zwart bord. We zijn aangenaam verrast door de presentatie van de gerechten, alsmede de smaken.

Voor het dessert kiezen we de Dutch Chocolate en de Orange Bavarois. Hierbij drinken we een kopje koffie en een een Hertog Jan Grand Prestige uit 2018. 

De sinaasappel bavarois wordt geserveerd met sinaasappel part, kletskop met munt, sinaasappel gel en crumble. De bavarois is zeer luchtig en niet te zoet, de kletskop met munt is een leuke en lekkere twist aan dit gerecht. 

De Dutch Chocolate is een choco crèmeux puur, dolche de leche, stroopwafel, witte chocolade ijs, crème suisse en crumble. Wederom een gerechtje dat bijna te mooi is om op te eten! De smaken en texturen zijn mooi met elkaar in balans. Door de toevoeging van de frisse en licht zure smaken is het gerecht niet te machtig, maar de perfecte afsluiting van een heerlijk diner.