Foodblog: Coq au Vin & Gamba's bij Café Noir

Sinds de heropening in juli 2017 is Café Noir weer helemaal terug. Op vrijdag staat iedereen weer ouderwets met de beentjes buiten, maar wist je dat je hier ook heerlijk kunt dineren? Onze foodies werden uitgenodigd om de nieuwe kaart te testen!

Als je Café Noir nog niet hebt gezien na de verbouwing moet je hier zeker een kijkje gaan nemen. De zaak heeft een prachtig interieur met Franse accenten, warme kleuren, een open keuken en een waanzinnig mooie middenbar. 

Naast de verschillende borrenhappen biedt Café Noir ook een volwaardig diner. De volledige menukaart kun je hier bekijken. Wij kozen als voorgerecht voor plateau Noir om te delen, maar je kunt bijvoorbeeld ook kiezen voor escargots of heerlijke oesters!

Plateau Noir is een luxe borrelplank met Serrano ham, Chorizo, gedroogde fuet, paté, oude kaas, augurkjes, rillettes en twee stukjes knoflooktoast. Leuk om te delen en een heerlijk begin van het diner. 

We dronken hierbij het huisbiertje van Café Noir: Maatjesbier. Dit blonde bier wordt speciaal voor Café Noir gebrouwen en is soepel en vol van smaak, echt een aanrader! Het is overigens niet van de Jopen Brouwerij zoals de foto doet vermoeden. "Het glaswerk komt nog" legde de bediening uit. 

Vanuit ons tafeltje konden we recht in de open keuken kijken, waar de twee chefs onze gerechten aan het bereiden waren. 

Als hoofdgerecht kozen we voor Coq au Vin & Gamba's. De drie gamba's werden op een mooi bord geserveerd met gerookte paprikacrème en een lekker krokantje. De gamba's waren mooi zacht en goed op smaak, een klein beetje citroen toevoegen en je likt je vingers erbij af. 

De klassieke Coq au Vin werd geserveerd met twee dikke sneetjes brood, heerlijk om in de saus te dippen. De kip was zo mals dat het vlees letterlijk van bot viel. Een heerlijke klassieker die je zeker een keer moet proberen. 

Voor het dessert kozen we voor de kaasplank met drie kazen en de tarte aux mûres. De kazen werden gecomplementeerd met uiencompote, marmalade en noten/vijgenbrood. We dronken hierbij een rode port die goed smaakte bij alle kazen. 

Tarte aux mûres is een luchtig bramentaartje met een bol vanille ijs. Een lekker zoete afsluiter van dit heerlijke diner. 

Als het gezellig is ga je natuurlijk niet weg... daarom sloten we de avond af met een lekkere gin-tonic. 

Moet je naar Café Noir? Niets moet, maar we raden het zeker aan! De verhouding tussen prijs en kwaliteit is erg goed, onze hoofdgerechten waren slechts 14 en 16 euro. Alles wordt vers bereid in de open keuken en je zit in een ontzettend mooie ambiance. Let op, op vrijdag serveren ze geen diner ivm de drukke borrel!