Foodblog: diner bij Comida y Bebida in Ulvenhout

Comida y Bebida, in ’t Nederlands "Eten & Drinken" is een gezellig tapasrestaurant in Ulvenhout. Naast de vaste tapaskaart  worden er maandelijks specials aangeboden. Onze foodies waren benieuwd en besloten er te gaan eten. 

win een diner voor twee personen via instagram en facebook!

Op maandagavond stappen wij vanuit de koude mist de warmte in bij Comida y Bebida in Ulvenhout. We worden gelijk omhuld door een warme Spaanse sfeer; de mooie bar met Spaanse terracotta tegels, dikke hammen aan het plafond en aan de wanden prachtige afbeeldingen van de Spaanse cultuur. Op de achtergrond klinken vrolijke Spaanse liederen.


Meddie en Wunian van den Elshout begonnen Comida Y Bebida, ofwel "Eten en Drinken", een dik jaar geleden. Inmiddels is er al een uitbouw bijgekomen en bestaat het restaurant uit drie speelse ruimtes die in elkaar overlopen. Voor de kleintjes is er een speelhoekje waar zij tussen de tapas door zich goed kunnen vermaken.

Wij beginnen deze avond ons diner met de huisgemaakte sangria met sinaasappel en aardbei. Heerlijk licht en fris van smaak en niet te zoet; het vond bij ons gretig afdronk. Bij de keuze uit de kaart laten we ons leiden door chefkok Wunian. Hij zet voor ons graag een proeverij op tafel van bijzondere Spaanse tapas gerechten. Dit om te laten zijn dat zij naast de klassieke tapas, ook enkele  speciale Spaanse gerechten in hun smakenpalet hebben, legt gastvrouw Meddie ons uit. 

De Spaanse termen vliegen ons vanavond om de oren. Zo is er de ‘salmonete asado’, een gegrilde rode mul, heel zacht van smaak. 

Een bijzonder gerecht is zeker de ‘pulpo asado’, de octopus van de gril met een bijzondere saus waarin we zoet, zuur én spicy proeven. Achter de precieze samenstelling komen we vanavond helaas niet, want dit blijft het geheim van de chef! 

Gastvrouw Meddie zet voor ons een fles water in de vorm van de Sagrada Família, naar de beroemde basiliek van Gaudí, op tafel. Heel leuk om te zien dat er zo nagedacht wordt over de details! De varkensspiesjes, de ‘pinchos morunos’, zijn lekker stevig gekruid en hebben een vleug van anijszaad in zich. 

Voor de vegetariër vanavond wordt een ‘ensalada de tomates con perejil’ geserveerd. Dit is een verse tomatensalade met rode ui en peterselie en heerlijk in zijn eenvoud. 

Een verrassing was voor ons de ‘batata asado’, de gegrilde zoete aardappel die we niet eerder zo lekker hebben geproefd. Wellicht kwam dit door de huisgemaakte vinagrette met koriander die hierbij werd geserveerd.

 Een tweede aardappelgerecht was de ‘papas arragudas con mojo’, in zeewater gekookte aardappeltjes geserveerd met een rode en groene mojo. Mojo is Spaans voor saus en deze sauzen zijn wederom vers door het huis gemaakt. Helaas wisten wij weer de precieze ingrediënten niet te ontfutselen aan de chefkok, maar een ding is zeker; ze smaakten geweldig. 

Uiteraard kwam er ook een houten plankje met heerlijk knapperig desembrood op tafel vergezeld van olie, zout en een fantastische huisgemaakte aioli met lekker peperige smaak. 

Na deze proeverij was het uiteraard tijd voor een ijsje. In samenwerking met en ijsboerderderij Dilven uit Made kan Comida y Bebida hun eigen huisgemaakte sorbetijs aanbieden. Voor de zekerheid proeven wij van drie smaken een bolletje. Het bloedsinaasappel sorbetijs smaakt alsof je een verse stukje sinaasappel oppeuzelt. Het chocolade sorbetijs is lekker vol en puur van smaak. Het sangria ijs tot slot is wat zoeter dan het glas wat wij eerder op de avond dronken, maar heeft wel dat vleugje aardbei in zich. 

Tot slot krijgen we als afsluiter van de avond een Barraquito, die nergens anders in Ulvenhout en omstreken wordt geserveerd. De vier lagen likeurkoffie smaakt absoluut goddelijk dankzij de combinatie van  een stevige espresso, liquor 43, opgeschuimde melk en een vleugje limoen. En zo gaan wij na een avondje Spanje tevreden door de mist en motregen weer naar huis.