Foodblog: Diner bij Grand Café 'The Butler'

Ruim 5 jaar geleden heeft nieuwe eigenaresse Daisy het Grand Café 'The Butler' in Etten-Leur weer nieuw leven in geblazen: "Ik wilde het échte Grand Café gevoel weer terugbrengen in The Butler. Een plek creëren waar mensen 's ochtends vroeg voor de deur staan voor zelfgemaakte appeltaart en een goede kop koffie. Een café waar je eindeloos kunt borrelen en dan beslist of je er een hapje wilt eten of niet." The Butler is een zeer toegankelijk en populair grand café op de markt, midden in het centrum van Etten-Leur. Dat zagen we wanneer foodie en blogger Kiki de Jongh van Kiek & Create er een hapje gingen eten. Lees hier meer over spareribs die van je botje glijden, lekkere cocktails en een verrassend lekker vegetarisch gerecht.

Keuze genoeg!

 

Bij The Butler kun je overdag genieten van de ruime lunchkaart, de welbekende High Tea, High Wine of High Beer. Wil je lekker borrelen na een dagje winkelen of na je werk? Neem dan een kijkje op de uitgebreide borrelkaart en drink er een lekker speciaalbiertje bij. Ook zin om een hapje te blijven eten na de borrel? Ga dan voor het 3-gangen keuzemenu voor slechts € 23,50. Voor een compleet verzorgd avondje uit heeft The Butler in samenwerking met de bioscoop een Bioscoopmenu samengesteld. Voor slechts €25,00 heb je keuze uit 3 voorgerechten, 3 hoofdgerechten en 3 nagerechten inclusief bioscoopkaartje!


Erg smaakvol en lekker licht om mee te beginnen.

We nemen een plekje op het ruime terras en beginnen de avond met een corona en een friszoete 'Sex On The Beach' cocktail. Wanneer we een kijkje op de kaart nemen zien we er verschillende lekkernijen opstaan. We besluiten voor het 3-gangen keuzemenu te gaan. Als voorgerechten nemen we een visduo en de brie bruschetta's. Het visduo bestaat uit een zalmtartaartje en een zalm-broccoli quiche. Erg smaakvol en lekker licht om mee te beginnen. 


De brie bruscetta's zijn heerlijke krokante sneetjes stokbrood met gesmolten brie en een tapenade van knoflookchampignons en zien er leuk opgemaakt uit.


benieuwd naar de bekende spareribs van De Butler

Als hoofdgerecht kiezen we voor een vegetarisch gerecht en zijn we benieuwd naar de bekende spareribs van The Butler. Het vegetarische gerecht is een wrap, gevuld met huisgemaakte falafel, tomaat, komkommer, frisse dressing en een gemengde salade. 


De spareribs worden geserveerd met een gemengde salade en krokante, kruidige dunne frietjes. We zijn allebei erg tevreden over de kwaliteit van het eten. De falafel is heerlijk smeuïg en de spareribs vallen vrijwel meteen van je botje af! De krokante frietjes delen we samen en we nemen er nog een lekker biertje en een rood wijntje bij. Uitkijkend op het plein en half in de zon zijn we heerlijk aan het genieten van ons avondje bij The Butler. Het is druk op het terras en dat snappen we! Het eten, de sfeer en de service bevalt ons erg goed. 

Altijd ruimte voor zoetigheid

We nemen even de tijd om een keuze te maken voor het nagerecht. Uiteindelijk gaan we voor een aardbeientorentje en de huisgemaakte brownie. Het torentje ziet er verrassend leuk uit en wordt geserveerd met kletskoppen, gele room, poedersuiker en slagroom. 


De huisgemaakte brownie in combinatie met citroen sorbetijs, frambozensaus en slagroom is lekker fris en zoet tegelijk. 


We concluderen dat eten bij The Butler een echte aanrader is. Het is slechts een kwartiertje rijden van Breda en we komen graag nog een keer terug om de borrelkaart te testen en speciaalbiertjes te proeven!