Foodblog: dineren bij Pasta & Pesto

Op de gezellige markt van Prinsenbeek bevindt zich restaurant Pasta & Pesto, waar je geheel naar wens je eigen pasta kunt samenstellen en waar ze diverse smaakvolle voorgerechten, maaltijdsalades en desserts aanbieden. Vanavond brengen wij een bezoekje aan deze sfeervolle plek. Het ruime terras ziet er uitnodigend uit, maar omdat het regent besluiten we binnen te gaan zitten.  

elk gerechtje is een ware smaaksensatie


We worden verwelkomd door de vriendelijke bediening die ons naar een gezellig tafeltje in de hoek begeleidt. De eigenaresse vertelt ons dat Pasta & Pesto sinds februari ook Piccoli Piatti Italiani aanbiedt, wat kleine Italiaanse gerechtjes betekent. Ze legt uit dat je hierbij kiest uit verschillende gerechtjes, die je op een invulformulier aankruist. Per persoon kies je per ronde voor maximaal vier gerechten.  

Terwijl we verlekkerd kijken naar het diverse en uitgebreide aanbod hapjes, besluiten we voor de Piccoli Piatti Italiani te gaan. Om onze dorst te lessen bestellen we een karaf water, die erg fris smaakt dankzij de citroen en munt die hieraan is toegevoegd. Er wordt een mandje met vers geurend oerbrood op onze tafel gezet, vergezeld van een heerlijke aioli en tapenades. We besluiten hier een lekker glaasje Verdejo bij te nemen. 

Omdat nagenoeg alles op de kaart ons verrukkelijk lijkt, is het lastig om te bepalen waar we mee beginnen. We kruisen uiteindelijk op het kaartje de meloen met Parmaham, zalm met aioli, de smoothie van spinazie en komkommer, maissoep, risotto bitterbal en de bruschetta's aan. Binnen een mum van tijd wordt er een prachtig plateau voor onze neus gezet, waar de hapjes mooi op verschillende verdiepingen op uitgestald staan.  


We kunnen onze honger niet langer bedwingen en beginnen met het verorberen van de smakelijk uitziende hapjes. Alles smaakt voortreffelijk, maar vooral de romige maissoep en de twee variaties van de bruschetta zijn een schot in de roos. De topping van de eerste bruschetta bestaat uit de klassieke tomatensalsa, de tweede uit chorizo met gegratineerde kaas. Voor we het weten zijn alle sierlijke schaaltjes leeg en beginnen we aan de tweede ronde.  

Dit keer gaan we voor een aantal visgerechten, waaronder de gebakken mosselen in kruidenboter en in knoflook gebakken scampi's. We wisselen deze af met een flammküchen met spek, rode ui en mozzarella, vers gebakken champignons en een salade met warme, pikante kip. 

Er volgt wederom een prachtig opgemaakt plateau met alle door ons bestelde gerechtjes. Je proeft in elk gerecht goed dat er bij Pasta & Pesto wordt gewerkt met dagverse en authentieke producten. De porties zijn precies groot genoeg; elk gerechtje is een ware smaaksensatie en smaakt naar meer, waar gelukkig ook genoeg ruimte voor over blijft. 

De menukaart is zo divers dat er voor iedere smaak wat wils bij zit. We voelen dat we wat voller beginnen te raken, maar willen ook graag nog wat van de vleesgerechtjes proeven. We zijn ontzettend benieuwd naar de kip Marsala en het mediterraanse stoofpotje. Uiteraard mag een klein pastagerechtje niet ontbreken, dus we kruisen ook de fusilli met Carbonarasaus, spekjes en Old Amsterdam aan. Als laatste besluiten we ook de groentefrietjes te bestellen.

Omdat we over gaan op vleesgerechtjes, bestellen we de wijn van de maand erbij: de Nero d'Avola Don Tomasi, een rode wijn uit Sicilië. Zoals we hadden verwacht sluit de volle smaak van deze wijn perfect aan bij de vleesgerechtjes. Ook deze ronde stelt niet teleur. Door de fusilli Carbonara waan je je haast in authentiek Italië. 

Hoewel we na al dat lekkers eigenlijk al redelijk vol zitten, is er altijd ruimte voor een toetje. Deze staat als 'verrassing van de chef' op de kaart. We laten ons graag verrassen en enkele minuten later wordt er een verse fruitsalade met citroensorbetijs, limoncello roomijs met een Bastogne bodem en een sierlijk schaaltje met vanille-ijs en slagroom geserveerd. Het is de kers op de taart van dit heerlijke avondje uit eten. 

 Pasta & Pesto is op maandag en van woensdag tot en met zondag geopend voor lunch en diner, op dinsdag voor lunch. Wij komen hier absoluut een keer terug, mede door het feit dat je hier ontzettend gezellig zit en het restaurant met hun uitgebreide menukaart en heerlijke gerechten voor ieder wat wils aanbiedt. Dankzij de schermen die tussen de tafels zijn geplaatst, kan je hier bovendien in de coronatijd met een gerust hart gaan eten.